Alcoholvrije wijn

Binnenkort in ons assortiment

Wijnoutlet.nl is momenteel in gesprek met gerenommeerde wijnhuizen over de aankoop van alcoholvrije kwaliteitswijnen. Een perfect alternatief voor die momenten waarop het drinken van een reguliere wijn niet uitkomt. Bijvoorbeeld omdat u nog moet autorijden of omdat u zwanger bent. Ook bij medicijngebruik of het volgen van een dieet kan het nuttigen van alcohol worden afgeraden. Alcoholvrije wijn is dan dé oplossing.
 

Algemene informatie alcoholvrije wijn

Alcoholvrije wijnen zijn niet nieuw. Al ruim honderd jaar geleden ontdekte een Duitse wijnproducent een manier om alcohol aan wijn te onttrekken. De techniek die hij ontwikkelde is in de loop der jaren sterk verbeterd. Tijdens een uitgekiend en modern destillatieproces, waarbij de wijn tot maximaal 28 graden wordt verwarmd, worden de alcohol en de wijn van elkaar gescheiden. Hierdoor ontstaat niet alleen een wijn die vrij is van alcohol, maar die ook nog eens tot 60 procent minder calorieën bevat in vergelijking tot een reguliere wijn. 
 

Gezond genieten van alcoholvrije wijn

Alcoholvrije rode wijn verlaagt de bloeddruk bij mannen met een hoog risico op hart-en vaatziekten. Dat stellen Spaanse onderzoekers van het Hospital Clinic de Barcelona in hun onderzoek. Bij een alcoholvrij dieet neemt het risico op hart- en vaatziekten met ruim 14 procent af. Dit komt door een hoger niveau stikstofmonoxide in het bloed, na het drinken van alcoholvrije rode wijn. Stikstofmonoxide helpt de bloeddruk te verlagen en bloedvaten te ontspannen, waardoor er meer bloed naar de organen stroomt, waaronder het hart. 
 

Alcoholvrije wijn bewaren

Voor alcoholvrije wijn geldt hetzelfde als voor reguliere rode, witte en rosé wijn. De wijn is in het jaar van productie op smaak en kan daarom het best jong worden gedronken, binnen één a drie jaar na productie. Is de fles eenmaal geopend, dan is de wijn een dag of twee à drie houdbaar. De bewaartermijn van alcoholvrije wijn kan worden verlengd door de fles met een Vacuvin vacuüm te trekken.
Naar boven