Casa Silva

Het wijnbedrijf Casa Silva startte in 1997 toen een lang gekoesterde droom werkelijkheid werd, namelijk door de liefde van de familie voor de Colchagua Valley te ‘vangen` in een fles wijn onder eigen label. Hun voorganger, de Fransman Emilio Bouchon arriveerde in 1892 in Chili vanuit St. Emilion, Bordeaux. Hij heeft daar sindsdien met zijn familie de wijnen gemaakt, zij waren de pioniers van de Colchagua Valley. In 1997 startten Mario Pablo Silva, de oudste zoon van de vijfde generatie en zijn vader, Mario Silva, met het maken van wijnen onder hun eigen label.
 
Viña Casa Silva streeft er naar bekend te staan als producent van kwaliteitswijnen, een toonaangevend wijnhuis voor een nieuwe stijl van Chileense topwijnen. Maar daarnaast ook als innovator en pionier in de Colchagua Valley, met een eigen stijl, met behoud van normen en waarden in relatie tot het eigen personeel, de gemeenschap en het milieu. Als echt familiebedrijf wil men deze normen en waarden doorgeven aan de toekomstige generaties.
 
De natuurlijke landsgrenzen van Chili zijn uiterst bijzonder. Een afstand van 8.000 km. van de Atacama Woestijn in het Noorden tot de ijzige Zuidpool in Antartica, begrensd in het Oosten door het imposante Andes gebergte en de koude wateren van de Stille Oceaan aan de Westkust. Chili bevat een unieke diversiteit aan klimaattypen en bodems met een enorme verscheidenheid van terroirs waardoor prachtige kwaliteitswijnen geproduceerd kunnen worden.
 
Colchagua Valley heeft de afgelopen jaren meer internationale onderscheidingen gewonnen dan welke andere Chileense wijnregio dan ook. Anders dan in andere wijnproducerende landen, bekijkt men in Chili de wijnregio`s van Noord naar Zuid, vanwege de grote diversiteit in grond en klimaat. Er zijn grofweg 3 zones te onderscheiden, namelijk "Costa", "Entre Cordilleras " en "Andes". Colchagua Valley spreidt zich uit over deze 3 zones. De wijngaarden in zone "Andes" worden beïnvloedt door het Andesgebergte. "Entre Cordilleras" gelegen tussen het Andes-gebergte en de Stille Oceaan. In het gebied "Costa" heerst het koele klimaat vanwege de koele invloed van de Stille Oceaan.
Naar boven