Château Saint Christoly Cru Médoc Bordeaux

In onze zoektocht naar de beste Cru Bourgeois met nog 10 jaar bewaarpotentieel proefden we enkele  Margaux, Moulis en Pauillac wijnen. De verrassende winnaar kwam echter uit de Médoc en liet zijn beroemde buren achter zich!

99,99
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
doos
Opslaan
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 50 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Inhoud pakket
Specificaties
Reviews
Inhoud pakket
2012 | Frankrijk, Bordeaux

Château Saint Christoly Cru Médoc Bordeaux

In onze zoektocht naar de beste Cru Bourgeois met nog 10 jaar bewaarpotentieel proefden we enkele  Margaux, Moulis en Pauillac wijnen. De verrassende winnaar kwam echter uit de Médoc en liet zijn beroemde buren achter zich!

Specificaties
ProductnaamChâteau Saint Christoly Cru Médoc Bordeaux
Alcoholgehalte12.50
AllergenenBevat Sulfieten
Op dronk tot2026
Op dronk vanafNu op dronk
EAN-nummer3760142381210
WijnsoortRode Wijn
Serveertemperatuur16-18
AfsluitingKurk
Art.nr.194742
Houtrijping12
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
DruivensoortMerlot
RegioBordeaux
LandFrankrijk
Jaargang2012
ClassificatieAOC Médoc
Reviews
Château-Saint-Christoly-Cru-Médoc-Bordeaux
"Beter dan menig Cru Bourgeois uit Pauillac"

Tegelijk met de nieuwe vatenkelder in 2002 kwamen de sympathieke zussen Sandrine en Catherine Herard aan het hoofd van het familiedomein Saint Christoly. Catherine ontfermt zich over de wijngaarden en de wijnen, en Sandrine is verantwoordelijk voor de administratie en verkoop. Eric Boissenot is adviserend oenoloog op Château Saint-Christoly. Daarnaast adviseert hij vier van de vijf 1ers Grands Crus: Château Latour, Margaux, Lafite- en Mouton-Rothschild.

Château Saint-Christoly

De wijngaard ligt in het hart van de Médoc in de gemeente Saint-Christoly. Hier staan wijnstokken van gemiddeld 25 jaar oud op een bodem van grind en kalkhoudende leem. Dat resulteert in romige Merlot- en krachtige Cabernet-wijnen. In de wijngaarden en kelder worden kosten noch moeite gespaard (groene oogst, handmatige ontbladering, table de tri, etc) om een topwijn te produceren. Na een traditionele lange vergisting rijpt de Franse rode wijn 12 maanden op Franse eiken vaten waarvan jaarlijks 25% nieuw. Het resultaat is verbluffend!

Naar boven