Oud wijnmaker van Mouton-Rothschild presenteert: Réserve d'Excellence

Je voordelen als lezer van De Standaard

  • €131,40 korting per doos
  • Maar € 8,95 per fles ipv € 19,90
  • Gratis magnum (fles van 1,5 liter)
  • Gratis La Jasse-kurkentrekker
  • 100% proefgarantie: niet tevreden, geld terug.
  • Gratis levering vanaf 2 dozen: gebruik actiecode DS355
Flessen Domaine Réserve d'Excellence

De ‘Réserve d’Excellence 2015’ is dé prestige cuvée van Domaine de la Jasse die voornamelijk wordt geproduceerd uit de beste Cabernet-Sauvignon druiven van de ‘oudste Vignes’ die op de hoger gelegen hellingen van de La Jasse wijngaard geplant werden. Deze super cuvée is gedurende ca. 12 maanden op kleine eikenhouten Franse vaten van 225 liter vertroeteld.

Proefimpressie

2015 Domaine de la Jasse, Réserve d’Excellence, Elevé en futs de chêne

Diep donkerrood met zwarte kern. Intens fruitig bouquet boordevol Cabernet rijkdom en vanille van het eiken vat. Krachtige, complexe smaak met veel zwarte bessen, truffels, mokka en chocolade. Perfect uitgebalanceerd en rijk aan zijdezachte tannines en een fluwelige structuur. Sappig, vlezig en met een erg lange afdronk. Grote wijn in romige Pauillac-stijl. Zéér Smakelijk. Feestelijke wijn voor hartige vleesbereidingen, wild en kaas. Mits decanteren nu al van te genieten. Houdbaar tot 2025.

Bruno Le Breton van Domaine de la Jasse

Wijnmaker Bruno le Breton verwerkt de uitzonderlijk krachtige Cabernet- en Merlottrossen tot wijnen met een perfecte kwaliteit in die typisch krachtige en tegelijk satijnzachte ‘Grand Cru stijl’ van Pauillac. Domaine de La Jasse won al meer dan 50 gouden en zilveren medailles! Ook deze nu al legendarische 2015 Cuvée haalde meteen een gouden medaille op het Concours National des Vins IGP de France.

Eén van de geheimen van La Jasse is Patrick Léon. Zijn 1er Grand Cru ervaring (20 jaar Château Mouton-Rothschild!) is van onschatbare waarde. Deze prestigieuze Cuvée, ‘Réserve d’Excellence’ uit 2015 is het ultieme resultaat van de samenwerking tussen Patrick & Bruno. Samen selecteerden ze de beste vaten bij Tonnellerie Taransaud, de Rolls Royce onder de vatenproducenten in Frankrijk.

Oud wijnmaker van Mouton-Rothschild presenteert: Réserve d'Excellence 2
Naar boven