2016 | Italië, Piëmonte

Egidio Barbera d'Alba

Stevige krachtpatser met een rijke smaak van zwart bosfruit. De rode wijn dankt zijn kersenbonbon karakter aan het likje chocola van het geroosterde eikenhout.

Normale prijs 18,49 Speciale prijs 9,99
U bespaart
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Opslaan
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 50 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Barbera
Smaakprofiel: Soepel & Rond Volledige proefnotitie
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Even geduld alstublieft.

Aan deze proefnotitie wordt nog aangewerk, binnenkort online.

Serveertips
  • Varkensgebraad
  • Lamsbout
  • Pizza
Specificaties
Art.nr.618316
Alcoholgehalte14.00
AllergenenBevat Sulfieten
Op dronk tot2027
Op dronk vanafNu op dronk
EAN-nummer8032793950066
WijnsoortRode Wijn
Serveertemperatuur16-18
AfsluitingKurk
Houtrijping18
SmaakprofielSoepel & Rond
DruivensoortBarbera
RegioPiëmonte
LandItalië
Jaargang2016
ClassificatieDOC Barbera d’Alba
Reviews
Egidio-Barbera-d'Alba
"Stevige krachtpatser met kersenbonbonkarakter"

In de heuvels van Langhe vind je het wijnhuis Bosio, opgericht in 1967 door Egidio en Angela Bosio. Door hun harde werk, passie en de aandacht voor kwaliteit produceren zij geweldige wijnen. Tegenwoordig is het een welbekend huis in de Piemonte regio en beslaan alle wijngaarden in totaal zo'n 500 ha. Hun kracht ligt bij het creëren van mini wijngaarden waar ze de kenmerken van elke druif optimaal kunnen benutten.

Valter Bosio is de derde generatie die aan het werk is in La Cantina Bosio. Zijn zoon Luca is een afgestudeerd wijnmaker en bracht veel nieuwe inzichten en technische kennis in het familiebedrijf. Zo maken ze hun missie waar waarbij traditie en innovatie samenkomen.

Barbera d'Asti vs Barbera d'Alba

De basissmaak van van Barbera d'Alba en Barbera d'Asti verschillen nauwelijks van elkaar. In mooie jaren kunnen ze beide bol staan van de donkere kersen en zwarte bessen. In stijl verschillen ze echter wel degelijk. De Barbera uit Alba is meestal wat donkerder van kleur en steviger van structuur. Barbera d'Asti, die een paar jaar terug van DOC naar de hoogste kwaliteitstrap DOCG promoveerde, moet het meer van zijn finesse en subtiele nuances hebben.

Naar boven