2017 | Spanje, Monterrei

Ladairo Godello

Ladairo produceert onder leiding van de ervaren José Luis Vaz absolute kwaliteit en dat proeft u! De krachtige en verfrissende smaak met sinaasappel, peer en bloesem zorgt voor een heerlijk rijk glas wit.

Normale prijs 16,99 Speciale prijs 9,99
U bespaart
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Opslaan
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 50 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Godello
Smaakprofiel: Droog & Krachtig Volledige proefnotitie
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Interessante spannende Godello-Treixadera

Energiek licht goud-groen. Rijk, druivig en loepzuiver van geur vol zilt-zoete citrus, wit pitfruit, gele pruim en een rokerige, stenige mineraliteit. Breed en rijp, maar toch nerveus en verfrissend van smaak met sinaasappel, gele pruim, peer en bloesem. Terroir Godello met concentratie, structuur en spanning. De eveneens inheemse Treixadura druif geeft een extra aromatische dimensie. 75% Godello, 25% Treixadura. 13% alc. Nu heerlijk tot 2021.
Serveertips
  • Kabeljauw
  • Gamba
  • Paëlla
Specificaties
Art.nr.626427
Jaargang2017
LandSpanje
RegioMonterrei
DruivensoortGodello
SmaakprofielDroog & Krachtig
AfsluitingKurk
Alcoholgehalte13.00
Serveertemperatuur8
WijnsoortWitte Wijn
EAN-nummer18437002752016
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2021
AllergenenBevat Sulfieten
ClassificatieDO Monterrei
Reviews
Ladairo-Godello
“Verfrissende witte wijn van de Godello druif”

Monterrei is één van de kleinste, warmste en droogste Spaanse wijngebieden en ligt vlakbij de Portugese grens. De naam Monterrei verwijst naar het kenmerkende middeleeuwse fort op de berg en betekent de 'berg van de koning'. Al eeuwen kijkt dit fort uit over de Spaanse wijngaarden. Er wordt veel wijn van bulkproductie in deze regio verkocht, maar inmiddels zijn er ruim twintig kleine bedrijven die echte kwaliteitswijn produceren. In Monterrei liggen de wijngaarden in de vallei van de rivier de Tamega, een zijrivier van de Douro.

Godello

In de wijngebieden Bierzo (Léon), Monterrei en Valdeorras (Galicia), allen in het noordwesten van Spanje, is de belangrijkste witte druif de Godello. Rond 1970 stond Godello op uitsterven, maar het druivenras werd gered dankzij de inspanningen van twee Spanjaarden die het Godello Revival project startten. Van de beste Godello’s mag je een grote intensiteit en concentratie verwachten met minerale tonen. De wijnen zijn geschikt voor vergisting in houten vat en hebben een groot bewaarpotentieel. In het Gallische Valdeorras worden vaak alleen cépagewijnen van Godello gemaakt, in Monterrei en Bierzo wordt de druif ook regelmatig geblend met andere rassen, waaronder Treixadura.

Naar boven