Moët & Chandon Champagne - Brut imperial

Wie kent deze niet?

Druif: Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier

Rating Nog geen beoordelingen gemaakt.
Citrus, elegant en fris

OP = OP
€ 39,99 € 27,99
Uitverkocht
Moet & Chandon

Het huis Moët & Chandon werd ruim 250 jaar geleden opgericht door Claude Moët. Nu is Champagne Moët & Chandon het grootste Champagnehuis ter wereld. Moët & Chandon richt zich, gesterkt door een lange ervaring, op het maken van wijnen van een voortdurende hoge kwaliteit.

Claude Moët, geboren in 1683, richtte het bedrijf op in 1743. Hij was wijnhandelaar en kwam uit een familie die zich in de 14de eeuw in het Champag­negebied gevestigd had. Hij bracht de onderzoeken van Dom Pérignon, die leefde van 1639 tot 1715 in dezelfde periode als Lodewijk de veertien­de, in de praktijk. Als keldermeester op de Abdij van Haut­villers ontdekte Dom Pérignon de echte mogelijkheden van Champagne door wijnen van verschillende wijngaarden en gebieden te mengen en door het ontwikkelen van mousse in de wijn met behulp van een unieke, natuurlijk methode.

Claude Moët werd opgevolgd door zijn zoon, Claude-Louis Nicolas (1719-1792) en daarna door zijn kleinzoon Jean Remy Moët (1758-1840), die de internationale reputatie van de firma versterkte door nieuwe markten te openen in de beginjaren van de 19de eeuw. In 1832 gaf Jean Remy de firma in handen van zijn zoon Victor Moët en zijn schoon­zoon Pierre Gabriel Chandon. Toen veranderde de naam in Moët & Chandon.

In dezelfde tijd werd de Abdij van Hautvillers verworven. In 1962 werden de aandelen van het bedrijf voor het eerst op de Parijse beurs geno­teerd; een verandering die het begin was van een grote uitbreiding in de daarna volgende jaren.

Hoewel Moët & Chandon de grootste wijngaarden bezit in het Champagnege­bied (500 hectare), koopt Moët & Chandon ook druiven van onafhankelijke wijnboeren. Deze ver­scheidenheid van aanleveringen van verschillende drui­vensoorten uit diverse gebieden garandeert het huis de diversiteit en kwaliteit, die nodig is voor het samen­stellen van haar Champagnes.

Het team oenologen van Moët & Chandon, dat onder leiding staat van de "Chef de Cave", Philippe Coulon, streeft er ieder jaar weer naar om de uitzon­derlijke stijl van Champag­ne Moët & Chandon te bereiken. Dezelfde zorg en aandacht wordt besteed aan de productie en marketing, om er zeker van te zijn, dat deze Champag­nes van bijzonder hoge kwaliteit de consument bereiken in een uit­ste­kende conditie:

- Zorgvuldig gecontroleerde rijping in de kel­ders
- Kwaliteit van presentatie
- Controle over de distributie circuits.

Het huis Moët & Chandon investeert enorm veel tijd, energie en geld in research en ontwikkeling. Het labora­torium van Moët & Chandon werd in 1895 geïnstalleerd. On­derwerpen zoals ­verbete­ring van de druivenstokken, het gis­tings­proces, het rijpings­proces en de kwaliteit van de mousse worden voort­durend onder­zocht en verbe­terd.
Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief