• PALO61-Bianco-No.8-Toscana-IGT
2018 | Italië, Toscana

PALO61 Bianco No.8 Toscana IGT

Een heerlijke witte wijn, gemaakt van Trebbiano en Viognier, voor die lekkere romige toets. Uniek aan de wijn is dat het etiket exact vermeldt welke voedingsstoffen de wijn bevat. En welke niet. Frisfruitige veganwijn met een heerlijke bloemigheid en een kruidige toets.

Normale prijs 11,99 Speciale prijs 6,99
U bespaart
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Opslaan
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 50 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Trebbiano, Viognier
Smaakprofiel: Levendig & Fris Volledige proefnotitie
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Goudeerlijk wit

Het eeuwenoude druivenras Trebbiano, biologisch geteeld op de Toscaanse wijngaarden van Castellani, staat aan de basis van deze delicate witte wijn. De druif tekent voor de bloemige en kruidige tonen en het lekkere frisse zuurtje in de wijn. De ooit bijna uitgestorven Viognier voegt daar de exotische geuren van tropisch fruit als mango, ananas en banaan aan toe. In de mond staat die druif ook garant voor een heerlijke romigheid. Rijp en heerlijk sappig. Het beste van twee druiven samengevat in een goudeerlijke wijn. Van teelt en bereiding tot etiket, geur en smaak. Alles klopt!
Serveertips
  • Courgette
  • Pasta Vongole
Heerlijk om zo van te genieten, perfect bij frisse salades
Specificaties
Art.nr.614688
Jaargang2018
LandItalië
RegioToscana
DruivensoortTrebbiano, Viognier
SmaakprofielLevendig & Fris
AfsluitingNatuurkurk
Alcoholgehalte12.00
Serveertemperatuur10-12 °C
WijnsoortWitte Wijn
EAN-nummer8002153228333
Op dronk vanafNu op dronk
AllergenenBevat Sulfieten
awards
  • PALO61-Bianco-No.8-Toscana-IGT
Reviews
PALO61-Bianco-No.8-Toscana-IGT
Goudeerlijke witte wijn met een heerlijke romigheid

Geestelijk vader van PALO61 is Piergiorgio Castellani, de vijfde generatie wijnmakers van het Italiaanse huis dat bestaat uit de wijnboerderijen Poggio al Casone, Tenuta Santa Lucia en Tenuta di Burchino in Toscane. Hier verbouwt hij de druiven die worden gebruikt voor de wijnen van PALO61. Zoals het oude en inheemse ras Ciliegiolo, een voorouder van de wereldberoemde Sangiovesedruif, het al even oude witte Italiaanse ras Trebbiano en de van oorsprong Rhônedruif Viognier.

wijnmaker palo61

Zoals wijnmaker Castellani zelf zegt: “Het beste bewijs dat een wijnmaker zonder chemicaliën werkt, is als hij zelf woont en werkt omringd door zijn druivenranken". Ik woon hier al jaren, mijn kinderen zijn hier geboren en getogen en ik heb hier prachtige momenten beleefd met mijn familie, vrienden en medewerkers.”

En er is meer te vertellen over de wijnen van PALO61. Ze zijn vrij van toegevoegde kleur-, geur- en smaakstoffen. Suikers zijn niet toegevoegd, de wijnen zijn glutenvrij en sluiten aan bij een vegetarische en veganistische levenswijze. Het valt allemaal af te lezen aan het unieke etiket van PALO61.

Naar boven