• PALO61-Rosso-No.7-Toscana-IGT
2014 | Italië, Toscana

PALO61 Rosso No.7 Toscana IGT

Deze robijnrode PALO61 Rosso is gemaakt van de biologisch geteelde druif Ciliegiolo. Uniek aan de wijn is dat het etiket exact vermeldt welke voedingsstoffen de wijn bevat. En welke niet. Kortom, een eerlijk en heerlijke wijn vol pittige aroma’s en een zwoele kersensmaak.

Normale prijs 11,99 Speciale prijs 6,99
U bespaart
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Opslaan
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 50 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Ciliegiolo
Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol Volledige proefnotitie
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Zwoel en uniek

Diep robijnrode wijn gemaakt van de eeuwenoude en inheemse druif Ciliegiolo, een voorouder van de wereldberoemde Sangiovesedruif en die band wordt meteen bij het schenken duidelijk. De wijn trakteert namelijk direct op de rijke geuren van rood fruit, zwarte peper en een vleugje rozijnen. Ook in de mond is de wijn te vergelijken met een goede Sangiovese: vol, evenwichtig, intens met een mondvol kersen en, dankzij de houtrijping, een aangename kruidigheid. Biologisch en vegan. Eerlijk en heerlijk genieten van de eerste slok tot de laatste druppel. Om dan te gaan voor nog een glas. Proost!
Serveertips
  • Couscous
  • Charcuterie
  • Olijven
  • Aardbei
"Gevulde portobello, Mexicaanse bonensoep en gegrilde groenten"
Specificaties
ProductnaamPALO61 Rosso No.7 Toscana IGT
Alcoholgehalte13.00
Op dronk tot2022
Op dronk vanafNu op dronk
EAN-nummer8002153228357
WijnsoortRode Wijn, Veganistische wijn
Serveertemperatuur16-18
AfsluitingNatuurkurk
Art.nr.614704
Houtrijping6
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
DruivensoortCiliegiolo
RegioToscana
LandItalië
Jaargang2014
AllergenenBevat Sulfieten
awards
  • PALO61-Rosso-No.7-Toscana-IGT
Reviews
PALO61-Rosso-No.7-Toscana-IGT
Uniek, eerlijk en heerlijk rood uit Toscane

Geestelijk vader van PALO61 is Piergiorgio Castellani, de vijfde generatie wijnmakers van het Italiaanse huis dat bestaat uit de wijnboerderijen Poggio al Casone, Tenuta Santa Lucia en Tenuta di Burchino in Toscane. Hier verbouwt hij de druiven die worden gebruikt voor de wijnen van PALO61. Zoals het oude en inheemse ras Ciliegiolo, een voorouder van de wereldberoemde Sangiovesedruif, het al even oude witte Italiaanse ras Trebbiano en de van oorsprong Rhônedruif Viognier.

wijnmaker palo61

Biologische wijnen

De druiven rijpen er 100 procent biologisch. Want zoals wijnmaker Castellani dat zelf zegt: “Het beste bewijs dat een wijnmaker zonder chemicaliën werkt, is als hij zelf woont en werkt omringd door zijn druivenranken. Ik woon hier al jaren, mijn kinderen zijn hier geboren en getogen en ik heb hier prachtige momenten beleefd met mijn familie, vrienden en medewerkers.”

En er is meer te vertellen over de wijnen van PALO61. Behalve biologisch zijn ze ook vrij van toegevoegde kleur-, geur- en smaakstoffen. Suikers zijn niet toegevoegd, de wijnen zijn glutenvrij en sluiten aan bij een vegetarische en veganistische levenswijze. Het valt allemaal af te lezen aan het unieke etiket van PALO61.

Naar boven