2012 | Italië, Toscana

Podere La Vigna - Brunello di Montalcino DOCG

Verfijnde robijnrode Brunello met geconcentreerde  tonen van kersen en bosvruchten, een breed scala aan kruiden als kaneel, kruidnagel en vanille. Heerlijk vol met een lik mokka, een vetertje leer, tabak en truffel. Prachtig in balans met zijdezachte tannines en een aangenaam fruitige afdronk.

Normale prijs 55,99 Speciale prijs 29,99
U bespaart
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Opslaan
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 50 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Sangiovese
Past bij: Lamsbout, wild en ravioli met truffel
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Even geduld alstublieft.

Aan deze proefnotitie wordt nog aangewerk, binnenkort online.

Serveertips
Specificaties
Art.nr.614652
Jaargang2012
LandItalië
RegioToscana
DruivensoortSangiovese
Grape percentage14.5
Alcoholgehalte14.50
Reviews
Podere-La-Vigna---Brunello-di-Montalcino-DOCG

De wortels van de familie Rubegni zijn net zo stevig in de Toscaanse grond verankerd als die van hun druivenranken. Sinds 1973 behoren ook het wijnhuis en de wijngaarden van Podere La Vigna tot het familiebedrijf. Het wijnhuis met de bijbehorende druivenvelden strekken zich over een lengte van zo’n zeven kilometer uit over het heuvelachtige landschap van Montalcino. Vier hectare met zuidoostelijke ligging, omlijst door knoestige olijvenbomen, reserveren de huidige eigenaren - het echtpaar Adriano en Sonia Rubegni - voor de teelt van zorgvuldige geselecteerde Sangiovese. De zonnige ligging draagt bij aan de topkwaliteit Brunello di Montalcino die het wijnhuis al jaren voortbrengt. Voordat de wijn de rijk uitgeruste kelders verlaat, heeft deze zich eerst minimaal twee jaar mogen ontwikkelen om vervolgens nog zeker een half jaar te rijpen op de fles. En die ligging en behandeling weet de Sangiovesedruif te waarderen. Want Sangiovese is dan wel de meest aangeplante druif in Italië, maar nergens komt ie zo goed tot zijn recht als in Toscane waar er de wereldberoemde wijnen Chianti en Brunello di Montalcino van worden gemaakt. Volgens de strenge kwaliteitseisen dient die eerste wijn voor minimaal 75 procent uit Sangiovese te bestaan. Om de geuzennaam Brunello di Montalcino op het etiket te mogen plaatsen mag enkel Sangiovese worden gebruikt. Sterker nog, deze wijn moet gemaakt worden van de specifieke Sangiovese-kloon grosso, die in Montalcino voor het gemak ook wel Brunello wordt genoemd. Die kloon, in zijn pure vorm en voldoende uitgerust, staat garant voor een traditionele en pure Italiaanse wijn.

Naar boven