2015 | Italië, Toscana

Poggio della Badia Sant'Antimo DOC Rosso

De wijn is donkerrood van kleur met een mooie paarse rand. Aangename geur met hinten van rode bessen, cacao en zoethout. Zacht van smaak, met een vleug vanille dankzij rijping op eikenhout, en tegelijkertijd mooi stevig van smaak.
Normale prijs 17,49 Speciale prijs 8,99
U bespaart
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Opslaan
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 50 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Sangiovese
Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol Volledige proefnotitie
Past bij: Deze wijn past goed bij harde kazen en biefstuk.
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

De wijn is donkerrood van kleur met een mooie paarse rand. Aangename geur met hinten van rode bessen, cacao en zoethout. Zacht van smaak, met een vleug vanille dankzij rijping op eikenhout, en tegelijkertijd mooi stevig van smaak. Sappig, mollig en robuust, met een evenwichtige zuurgraad en aangenaam zachte tannines. Gemaakt met een slimme mix van Sangiovese, Merlot, Syrah en Cabernet Sauvignon en gevinifieerd in roestvrij staal, om daarna - zoals het een grote Italiaanse wijn betaamt - in stijl te rijpen: op Frans eikenhout. Royaal rusten, acht maanden lang. En dat levert een prachtige wijn op, die het proeven meer dan waard is!
Serveertips
  • Biefstuk
Deze wijn past goed bij harde kazen en biefstuk, decanteren voor gebruik.
Specificaties
ProductnaamPoggio della Badia Sant'Antimo DOC Rosso
Art.nr.615095
Jaargang2015
LandItalië
RegioToscana
DruivensoortCabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Sangiovese
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
Decanteren1-2 uur
Alcoholgehalte14.00
WijnsoortRode Wijn
EAN-nummer8032793566014
Op dronk vanaf2020
Op dronk tot2023
AllergenenBevat Sulfieten
Reviews
Poggio-della-Badia-Sant'Antimo-DOC-Rosso
Deze wijn is donkerrood van kleur met een mooie paarse rand. Aangename geur met hinten van rode bessen, cacao en zoethout. Zacht van smaak, met een vleug vanille dankzij rijping op eikenhout, en tegelijkertijd mooi stevig van smaak. Sappig, mollig en robuust, met een evenwichtige zuurgraad en aangenaam zachte tannines. Gemaakt met een slimme mix van Sangiovese, Merlot, Syrah en Cabernet Sauvignon en gevinifieerd in roestvrij staal, om daarna - zoals het een grote Italiaanse wijn betaamt - in stijl te rijpen: op Frans eikenhout. Royaal rusten, acht maanden lang. En dat levert een prachtige wijn op, die het proeven meer dan waard is! Deze wijn past goed bij harde kazen en biefstuk, decanteren voor gebruik.

Sant'Antimo
Tenuta Fanti, de Toscaanse boerderij waar deze Sant'Antimo uit de kelder komt, is sinds de oprichting begin negentiende eeuw een begrip op het gebied van de productie van het beste graan, de mooiste olijfolie en de lekkerste wijn. De faam dankt de familie aan het werken met inachtneming van lokale tradities en eigen, door de jaren heen gegroeide en overgedragen, kennis van plant en land. De wijngaarden aangeplant in Montalcino doen dan ook recht aan de gebruiken in deze appellatie. Zo neemt de Sangiovese druif tachtig procent van de wijngaarden in, aangevuld met onder meer Cabernet Sauvignon, Syrah en Merlot. Ook die laatste rassen zijn gebruikt in deze Sant'Antimo Rosso DOC, een appellatie die zijn naam dankt aan de gelijknamige Romaanse Abdij bij Montalcino. Hier, in het middeleeuwse dorpje Castelnuovo dell'Abate, maken Filippo Fanti en zijn medewerkers grootste wijnen. Zoals Brunello en deze Sant'Antimo Rosso. Op het gehoor niet zo bekend, maar in de mond geen verrassing. Liefhebbers van grote Toscaanse wijnen herkennen de overduidelijke mediterrane ziel die deze wijn deelt met zijn grote broer Brunello


Naar boven