2015 | Italië, Veneto

Storia Antica Amarone della Valpolicella DOCG

De Amarone della Valpolicella is een echte klassieker uit noordoost Italië. In tegenstelling tot de gebruikelijke vinificatietechnieken, maakt men gebruik van eeuwenoude technieken om het vergiste druivensap meer smaak en concentratie te geven. De zorgvuldig geselecteerde druiven worden na de pluk minimaal 4 maanden gedroogd op bamboematten, waardoor zo’n 30% van het vocht verdampt. Het resultaat? Druiven met een bijna “jammig” sap, extreem hoge concentratie van de suikers en een diepe complexe smaak.

44,98
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Opslaan
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 50 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Corvina, Corvinone, Molinara, Rondinella
Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol Volledige proefnotitie
Past bij: Wild, stoofgerechten harde kazen
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Donkerrood van kleur met een bruine rand. Intens bouquet met impressies van cacao, kersen en cederhout. Intens en fluwelig van smaak met hinten van rood fruit en chocolade. Rijke en complexe afdronk met nuances van bessen, vanille en kruiden.
Serveertips
  • Pasta met Truffel
Specificaties
Art.nr.618325
Jaargang2015
LandItalië
RegioVeneto
DruivensoortCorvina, Corvinone, Molinara, Rondinella
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
Alcoholgehalte15.00
Serveertemperatuur16-18 °C
WijnsoortRode Wijn
EAN-nummer8023415061116
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2025
AllergenenBevat Sulfieten
Reviews
Storia-Antica-Amarone-della-Valpolicella-DOCG

Typische karakteristieke Amarone afkomstig van het wijnhuis Storia Antica. Met deze Amarone proeft­ u de puurheid van de druif. De wijn is helder granaatrood van kleur met een intense geur van rood fruit en rijpe kersen. Vol en geconcentreerd van smaak met hinten van rijp rood fruit zoals bosbessen, kersen, vanille en indrukken van leer en chocolade. In de afdronk proeft u dat typische zoetje wat kenmerkend is voor een Amarone. Deze wijn past goed bij wildgerechten, harde kazen en Italiaanse gerechten zoals pasta en pizza. Decanteren voor gebruik.

De meest spraakmakende wijn van Italië is zondermeer de Amarone della Valpolicella. Het bijzondere van deze wijn is dat de druiven na de oogst 4 maanden worden gedroogd. Hierdoor ontstaan bijna krentjes waar vervolgens een waanzinnig geconcentreerde wijn van wordt gemaakt. De opbrengst per hectare is door het drogen extreem laag, maar wordt ruimschoots goedgemaakt door een intensiteit waar geen enkele andere wijn aan kan tippen. Gun uzelf een waanzinnige wijnervaring met onze Storia Antica Amarone della Valpolicella 2015.


Naar boven