Wijn bij carpaccio

Wijn en carpaccio

Carpaccio is enorm populair. In Italië staat het standaard op de menukaart maar ook de rest van de wereld is verzot op dit smaakvolle gerecht. Veel mensen bestellen dan ook carpaccio als voorgerecht als ze uit eten gaan. Het is een echte traktatie en carpaccio heeft ook nog eens een gezond imago.

Welke wijn bij carpaccio

Bij carpaccio staat de pure en zachte smaak van het dungesneden rauwe rundvlees echt voorop. Belangrijk is dan ook dat de wijn dezelfde eigenschappen heeft. Neem bijvoorbeeld onze heerlijke Italiaanse wijn (Organic) Paniole L'Artista Maremma Toscano Rosso DOC. Zachtkruidig en toegankelijk van karakter. Dankzij de invloed van merlot, vormt deze wijn een ideale combinatie met carpaccio.

Hou je liever van witte wijn? Ook dat kan een heerlijke combinatie zijn met carpaccio. Het meest geschikt hiervoor is een zachte witte wijn uit Italië. Onze PALO61 Bianco No.8 Toscana IGT, gemaakt van trebbiano en viognier, smaakt er echt grandioos bij.

Carpaccio weetjes

*Een goede carpaccio is gemaakt van Ossenhaas*

*Carpaccio bevat weinig calorieën

*Het gerecht vond zijn oorsprong in Venetië

*Carpaccio bestaat pas een halve eeuw

Naar boven