Wijn bij Eend

Bij eend kunnen veel soorten wijn worden geserveerd. De lekkerste wijnen bij gevogelte zijn echter krachtige wijnen als een rode Beaujolais of Bourgogne. En wat te denken van Pomerol en Saint-Emilion. Allemaal rode krachtpatsers die zich fantastisch laten combineren met de typische smaak van eend. Liever een witte wijn? Ga ook dan voor aroma en serveer een Viognier of een wijn uit de Elzas.

Wijn bij gegrilde eend

Een Zinfandel of een lekkere op eikenhouten vaten gerijpte Rioja bij gegrilde eend. Wij likken onze vingers erbij af. Zeker als er La Cuna de la Poesia - Tempranillo - Rioja Reserva wordt geserveerd. Met de rijke geuren van rijpe zwarte bessen, vijgen en kruiden, omlijst met aangename vanilletonen, is dit dé wijn naast gegrilde eend. Kiest u voor een witte wijn, dan adviseren wij ook hier een Viognier of een witte Elzaswijn.
 

Wijn bij gebraden eend

Komt de eend uit de braadslee, dan raden we stevige rode wijn aan. Absolute topper is uiteraard de krachtige en volle Cascina Adelaide - Barolo Cannubi DOCG die zich dankzij het geweldige pallet aan geuren van herfstige bosgrond, rozen, bramenjam en een fijne kruidigheid fantastisch laat combineren met gebraden eend. Natuurlijk kunt u ook hier weer de eerder genoemde witte wijnen serveren, maar waarom niet een rosé proberen? Zeker bij eendenborst smaakt een droge rosé uit Narvarra of Corbières geweldig.
 

Wijn bij eend met vruchten(saus)

Serveert u de eend met een sinaasappelsaus of vruchten? Serveer dan bij voorkeur een witte wijn met een fris zuurtje, zoals Chardonnay of - heel gewaag, maar erg lekker - Lambrusco. Deze wijnen combineren uitermate goed bij het zuurtje in sinaasappels en vruchten. Wilt u toch rood? Kies dan voor een Merlot of Carmenère, gemaakt van de gelijknamige en typisch Chileense druif. Het tanninegehalte in deze wijnen past zowel bij de vruchten en de eend en voorkomt dat alle smaken door elkaar resulteren in metaalachtige smaak, zoals bij andere rode wijnen met een hoog tanninegehalte het geval kan zijn.
Naar boven