Wijn bij lamsvlees

Wijn bij lamsvlees

Lamsvlees heeft een uitgesproken karakter en is heerlijk zacht en smeuïg. Eigenschappen die fantastisch zijn om een mooie wijn bij te drinken. Rode wijn is het meest geschikt voor lamsvlees en dan het liefst een robuuste krachtpatster. Waarom? Om te zorgen dat de smaak van de wijn niet wegvalt bij het robuuste van het lamsvlees. Welke wijn je precies moet hebben hangt ook weer af van hoe het lamsvlees is bereidt.

Wijn met lamskoteletjes

Sappige kruidige lamskoteletjes gaan het beste samen met een mooie rode wijn uit de Rhône. Onze Le Plan des Moines Vacqueyras La Cape is een echte aanrader. Deze wijn heeft een mooie fruitige neus, een soepele smaak en genoeg kracht om naast dit gerecht te schitteren.

Wijn met lamsbout

Lamsbout is vaak iets krachtiger van smaak dan een lamskotelet. Hij wordt het lekkers als je deze langzaam gaart in de oven. Een prachtige klassieke Bordeaux wijn zoals onze Chateau Arnaud Saint-Estephe AOC maakt dit gerecht helemaal af.

Wijn met lamsgehakt

Een paprika of courgette gevuld met lamsgehakt. Eenvoudig, gezond en snel klaar. Verrassend qua smaak om hierbij te schenken is een rosé. Onze Marques de Verdellano Bobal Rosé zal goed combineren met lamsgehakt.

Naar boven