Wijn uit Californië

Californië is goed voor bijna 90 procent van de totale Amerikaanse wijnproductie. Zou de Golden State een land zijn, dan nam Californië een vierde plaats in op de lijst van ’s wereld grootste wijnproducenten. Plaatsen één tot en met drie op die lijst worden ingenomen door respectievelijk Frankrijk, Italië en Spanje. 

Geschiedenis Californische wijn

Spaanse missionarissen plantten in de 18de eeuw de eerste wijngaarden in Alta California. De wijnproductie kwam pas echt van de grond na 1960. Voor die tijd leed de productie onder druifluis en de Amerikaanse drooglegging. Vanaf 1960 groeide Californië uit tot een gerespecteerde wijnregio, die meer dan 300.000 hectare druivengaarden telt. Alles bij elkaar goed voor een dikke 22 miljoen hectoliter wijn per jaar. 
 

Druivenrassen Californië

Ongeveer 60 procent van de aanplant in Californië bestaat uit blauwe druiven. Belangrijke rassen zijn Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir en Syrah. Bij de witte druivenrassen is de Chardonnay sinds jaar en dag de belangrijkste soort. Deze druif wordt, net als de Pinot Noir, gebruikt voor goede mousserende wijnen. Toonaangevende champagnehuizen als Moët & Chandon en Taittinger en Spaanse cavaproducenten als Codorníu hebben zelfs eigen vestigingen in Californië. 
En dan is daar natuurlijk de Zinfandel: de ‘eigen’ druif van de Golden State. Hoewel blauw, is deze druif geschikt voor allerlei wijnsoorten: van een lichte, ietwat zoete rosé tot een krachtige en zware rode wijn met een flink alcoholpercentage.
 

Aanbieding Californische wijnen

Wijnoutlet.nl heeft een aantal wijnen uit Californië in het assortiment. Benieuwd naar ons totale aanbod? Kijkt u dan eens in onze webwinkel. Daar vindt u een ruime keuze topwijnen tegen de laagste prijs. Eenvoudig besteld en snel geleverd. Dat is het voordeel van Wijnoutlet.nl.
Naar boven